Site icon Styl do puntíku

Čokoládové cupcakes se smetanovým, arašídovým a karamelovým krémem

Muffiny jsem pekla už několikrát, ale mám radši krémové dortíky, takže jsem musela vyzkoušet cupcakes. A protože si většinou upravuju recepty podle sebe, podělím se s vámi, jak na to.

RECEPT

Suroviny

Těsto

200 gramů mouky
3 lžíce cukru
2 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
80 gramů másla
200 ml mléka
3 lžíce kakaa
Nakrájená kvalitní hořká čokoláda nebo na vaření

Základ krému:

Mascarpone
Smetana na šlehání

Karamel:

3 lžíce cukru
Máslo
Smetana 12 %

Postup:

Těsto: Smícháme sypké ingredience – mouku, prášek do pečiva, kakao, nakrájenou čokoládu, cukr. V mléku rozpustíme máslo, necháme vychladnout a přimícháme vajíčka. Všechno spojíme v tekuté těsto, kterým plníme košíčky ve formě. Pečeme v troubě 20 minut na 180 stupňů.

Krém: Vyšleháme šlehačku ručním mixérem a přidáme cukr moučka a mascarpone. Naplníme zdobící sáček se špičkou a zdobíme.

Trochu krému si dáme stranou a promícháme do něj arašídové máslo. Další varianta je pokapat krém karamelem nebo posypat čokoládovým zdobením.

Karamel: Cukr ohřejeme ve světlém hrnci, než začne hrudkovatět a roztékat se, za stálého míchání přidáme smetanu a máslo.

Exit mobile version