Vždycky jsem se těšila, až budu na mateřské a budu vařit a péct a užívat si tohle období s miminkem. No, realita je jiná. Studuju druhák magistra, píšu články do časopisu Maminka a doučuju češtinu, abych si látku zopakovala ke státnicím.
Každopádně za ty tři měsíce už jsem udělala dva dorty, dýňový a teď jsem muži zkusila vyrobit z kešu ořechy, protože nemá rád arašídy, ze kterých ho dělám běžně.
Nemám ráda ztužovače a můj muž zase mascarpone, takže většina receptů na netu byla nepoužitelná. Vymyslela jsem si podle svých pečících a nepečících zkušeností vlastní. Mrkejte!

RECEPT
Ingredience
Korpus
Rozinky
Dýňová semínka
Slunečnicová semínka
10 piškotů
Mandlové mléko (může to být asi jakékoli)

Krém:
Kvalitní kokosové mléko
200 g kešu oříšky
2 tvarohy
3 lžíce cukru (mně chutnají méně sladké dorty, oslaďte si podle chuti.

Postup:
Suché suroviny na korpus rozemleté v mixeru a přidejte mléko a zamichejte. Vylejte do dortové formy a upravte do zlazova, nechte vychladnout.
Rozemelte kešu ořechy, přidejte kokosové mléko, ideálně to z konzervy, kde je oddelená dole voda a nahoře kokosový krem. Vodu pak můžete vypít. Je dobrá. Přidejte cukr a dva tvarohy a rozmixujeme v mixéru do hladka.
Krém vylejte do dortové formy a uhlaďte. Nechte přes noc ztuhnout a ráno ozdobte oříšky. Ideální snídaně. Dobrou chuť.