Vždycky jsem se těšila, až budu na mateřské a budu vařit a péct a užívat si tohle období s miminkem. No, realita je jiná. Studuju druhák magistra, píšu články do časopisu Maminka a doučuju češtinu, abych si látku zopakovala ke státnicím.

Každopádně za ty tři měsíce už jsem udělala dva dorty, dýňový a teď jsem muži zkusila vyrobit z kešu ořechy, protože nemá rád arašídy, ze kterých ho dělám běžně.

Nemám ráda ztužovače a můj muž zase mascarpone, takže většina receptů na netu byla nepoužitelná. Vymyslela jsem si podle svých pečících a nepečících zkušeností vlastní. Mrkejte!

RECEPT

Ingredience

Korpus

Rozinky

Dýňová semínka

Slunečnicová semínka

10 piškotů

Mandlové mléko (může to být asi jakékoli)

Krém:

Kvalitní kokosové mléko

200 g kešu oříšky

2 tvarohy

3 lžíce cukru (mně chutnají méně sladké dorty, oslaďte si podle chuti.

Postup:

Suché suroviny na korpus rozemleté v mixeru a přidejte mléko a zamichejte. Vylejte do dortové formy a upravte do zlazova, nechte vychladnout.

Rozemelte kešu ořechy, přidejte kokosové mléko, ideálně to z konzervy, kde je oddelená dole voda a nahoře kokosový krem. Vodu pak můžete vypít. Je dobrá. Přidejte cukr a dva tvarohy a rozmixujeme v mixéru do hladka.

Krém vylejte do dortové formy a uhlaďte. Nechte přes noc ztuhnout a ráno ozdobte oříšky. Ideální snídaně. Dobrou chuť.