Přemýšlíte nad rychlou večeří, pohoštěním na oslavu nebo pro návštěvu? Pak je slaný koláč neboli quiche to pravé pro vás. Dnes si upečeme ten se špenátem a uzeným lososem.

Můj Mára ho vždycky sní půlku ještě teplý a pak ho většinou dorazíme druhý den k snídani.

RECEPT

Ingredience

Křehké těsto

hladká mouka 250 g
špetka soli
voda
máslo 150 g

Náplň

125 g uzeného lososa
250 g čerstvého špenátu
4 stroužky česneku400 g ricotty
2 vejce
hrst nakládaného pepře
sůl

Postup:

Máslo necháme změknout, přidáme sůl, mouku a vodu a vypracujeme hladké těsto. To rozprostřeme do dortové formy, všude stejně tenké. Je lepší při pečení zatížit třeba fazolemi.

Rozmíchejte ricottu s vajíčky. Špenát omyjte, spařte v horké vodě a orestujte na česneku. Smíchejte s vajíčkovo-ricottovou směsí a kousky lososa, podle chuti dosolte a přidejte kuličky pepře a vše vylijte na korpus. Pečte na 200 *C 30-35 minut.

Chutná studený i teplý!

Dobrou chuť.