Čtete někdy etikety? Já vždycky skoro upadnu u regálu s müsli a instantními kašemi. V kolonce cukr je vždycky nejvyšší číslo z celé tabulky. Jenže suchý vločky s jogurtem jsou fakt hnus. Dneska vám vytvořím novou závislost jménem GRANOLA! Nejlépe chutná s jogurtem a ovocem.🍓🍌🥝
Jsem člověk, kterému pravidelné a včasné snídaní dělá problém. Baví mě víkendové brunche, které se mohou protáhnout a nic mě nehoní. Jenže jak se plnohodnotně nasnídat, když musím být v práci v půl osmé? Po probuzení nepozřu fakt nic. Maximálně mléčný koktejl.🍶

Onehdy jsem navštívila svou pražskou přítelkyni Lu a ta mi udělala parádní brunche a jednou z částí byla výtečná granola. A protože jsem lenoch na dodržování receptů, zapamatovala jsem si jen pár pravidel a vyrobila jsem si od oka svou.

RECEPT:
Ingredience:
3 lžíce medu
1 lžíce javorového sirupu (můžete vynechat a dát víc medu)
1 lžíce kokosového másla
150 g špaldových vloček
150 g ovesných vloček
2 hrsti nasekaných kešu ořechů
1 hrst lískových ořechů
hrst mandlových plátků
hrst vlašských ořechů
hrst slunečnicových semínek
hrst dýňových semínek
4 lžíce strouhaného kokosu

TIP:
Vlastně tam můžete dát všechno, co máte rádi. Lu mě například totálně odzbrojila přidáním kakaových bobů. Dodalo to granole naprosto neotřelou chuť.

Postup:
Z hrnce a malého plecháčku vytvoříte vodní lázeň a rozpusťte v ní med, javorový sirup a kokosové máslo.
Zbytek ingrediencí smíchejte v nízkém pekáčku a zalijte vzniklou medovo-olejovou směsí a znovu promíchejte a dejte péct na 160 stupňů. Je lepší použít pečící papír, máte pak míň mytí. Pečení trvá zhruba 20-30 minut a je dobré ji občas zamíchat, ať je propečená všude.

Pozor!
Fakt dávejte bacha, aby se tahle dobrota nespálila, bylo by to docela nákladný přešlap.👛💸
Skladuju ji ve velké sklenici přikryté bavlněnou puntíkovanou (jak jinak) látkou. No, a vezmu si nějakou menší do kabinetu a doufám, že už se konečně naučím snídat pravidelně.🙏😸