V poslední době mě hrozně baví quiche. Tentokrát jsem se rozhodla upéct k obědu miniverzi z bramborového těsta. A musím říct, že to byla delikatesa.

Recept jsem si vymyslela. Minule jsem totiž košíčky dělala podle jednoho receptu z netu jen z brambor a rozpadly se. Tohle je těsto na bramborové placky mojí babičky.

Víkendová rychlovka k obědu. Foto: Hana Puntíková

RECEPT:

Ingredience:

 TĚSTO:

5 brambor

1 vajíčko

polohrubá mouka

 NÁPLŇ:

3 cibule

1 lžíce olivového

balsamico

2 lžičky javorového sirupu

120 gramů šunky prosciutto

120 gramů Nivy Rival (z Lídlu)

Zakysaná smetana

Hrst nákladaného pepře

Příště tu formu před focením otřu, hihi 😀 Foto: Hana Puntíková

Postup:

Brambory uvaříme a cibuli osmažíme vedle na pánvi 5 minut na olivovém oleji. Přidáme balsamico a javorový sirup. V mise smícháme rozmačkané brambory, mouku a vajíčko a vypracujeme těsto.

Z těsta vytvoříme ve formě na muffiny košíčky, které předpečeme v troubě dozlatova a nakonec je plníme zkaramelizovanou cibulí, nakládaným pepřem, zakysanou smetanou a osmaženým prosciuttem. Malé quiche posypeme nakonec rozdrobenou nivou.

Tuhle dobrotu máte hotovou za chviličku. Foto: Hana Puntíková